ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωπιά: Ακτινολόγος στο «Ελπίδα» Αγκαλιά με Εγκαταλελειμμένο Βρέφος στον Αξονικό Τομογράφο

Μια Συγκινητική Πράξη Ανθρωπιάς

Μια ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Ελπίδα» αποκάλυψε την πραγματική έννοια της ανθρωπιάς όταν μπήκε αγκαλιά με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο. Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, εργαζόμενη τεχνολόγος της ογκολογικής μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, μοιράστηκε την ιστορία αυτή μέσω μιας ανάρτησής της στο Facebook.

Η Αναγκαιότητα της Εξέτασης

Το βρέφος, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του, έπρεπε να υποβληθεί σε μια αναγκαία εξέταση στον αξονικό τομογράφο. Για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να παραμείνει ακινητοποιημένο. Δείχνοντας απέραντη ενσυναίσθηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο, η ακτινολόγος μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά με το μωρό.

Η Σημασία της Αγάπης και της Ανθρωπιάς

Η ακτινολόγος τόνισε ότι «αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο». Με αυτή την πράξη, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στον όρκο του Ιπποκράτη, μοιράστηκε την ακτινοβολία και προστατεύοντας το παιδί. «Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», δήλωσε στην ανάρτησή της.

Καθημερινές Πράξεις Καλοσύνης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η ακτινολόγος ανέφερε ότι αυτή η πράξη αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό», είπε. Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη εξέφρασε την τιμή της που εργάζεται στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από τη θέση του τεχνολόγου-ακτινολόγου.

Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, όπως ονομάζεται η ακτινολόγος, έγραψε συγκεκριμένα:

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

»Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία. Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

»Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας.

»Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπαρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, οτι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.

?

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk