ΥΓΕΙΑ

Ανατροπή στον Αυτισμό: Ελπιδοφόρα Αποτελέσματα από Μη Φαρμακευτική Δοκιμή σε Δίδυμα Κορίτσια

Μη Φαρμακευτική Δοκιμή σε Δίδυμα Κορίτσια

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από μια μη φαρμακευτική δοκιμή στις ΗΠΑ φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο σοβαρός αυτισμός μπορεί να αναστραφεί. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε δύο μη πανομοιότυπα δίδυμα κορίτσια και κατέδειξε την πιθανότητα σχεδόν μηδενισμού των συμπτωμάτων του αυτισμού.

Η Δοκιμή και οι Θεραπείες

Τα δίδυμα κορίτσια είχαν διαγνωστεί με αυτισμό σε ηλικία 20 μηνών και απαιτούσαν σημαντική υποστήριξη. Στο πλαίσιο της δοκιμής, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ανάλυση συμπεριφοράς, λογοθεραπεία και ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής χωρίς γλουτένη και καζεΐνη. Η δίαιτα περιλάμβανε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, χωρίς τεχνητά χρώματα ή χρωστικές ουσίες, μηδενικά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, και ήταν κυρίως βιολογική και τοπικής προέλευσης.

Συμπληρώματα Διατροφής

Επιπλέον, τα κορίτσια λάμβαναν καθημερινά συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πολυβιταμίνες, βιταμίνη D, καρνιτίνη και άλλα. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα μειώσει τη φλεγμονή και θα συμβάλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων του αυτισμού.

Η πρόοδος του ενός από τα κορίτσια, που περιγράφεται ως δίδυμη P, χαρακτηρίστηκε ως «ένα είδος θαύματος» από έναν από τους παιδιάτρους.

Η δίδυμη P είχε σκορ 43 στα 180 στην κλίμακα ελέγχου της λίστας αξιολόγησης της αντιμετώπισης του αυτισμού τον Μάρτιο του 2022 και αυτό μειώθηκε σε μόλις 4 στα 180 μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

«Τα συμπτώματα του ενός από τα δίδυμα αντιστράφηκαν σε σημείο που να μην διακρίνονται από παιδιά που δεν είχαν ποτέ ιστορικό συμπτωμάτων αυτισμού», δήλωσε στη βρετανική Telegraph ο δρ Chris D’Adamo, συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Maryland των ΗΠΑ.

Το άλλο κορίτσι, γνωστό ως δίδυμη L, είχε πιο σοβαρό αυτισμό σε ηλικία 20 μηνών, σημειώνοντας 76 βαθμούς, και αυτός μειώθηκε σε 32 ενάμιση χρόνο αργότερα.

«Η δίδυμη L βελτιώθηκε επίσης σημαντικά, αλλά όχι τόσο πολύ όσο η δίδυμη P», δήλωσε ο δρ D’Adamo.

Αποτελέσματα και Συμπεράσματα

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά, με τους ειδικούς να μιλούν για «θαύμα». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συμπτώματα του αυτισμού μειώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν καθόλου εμφανή. Αυτή η επιτυχία ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση του αυτισμού χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk