ΕΛΛΑΔΑ

Αναμονή Βαθμολογιών και Πτώση Βάσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Εν αναμονή των βαθμολογιών

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών στα τέλη Ιουνίου είναι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων την περασμένη Τετάρτη. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς οι μαθητές περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

Ο αριθμός των υποψηφίων

Μαζί με τις βαθμολογίες, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή η πληροφορία θα δώσει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις για την είσοδο στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα-κλειδιά

Τα μαθήματα που φάνηκαν να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους θα είναι τα «κλειδιά» για την ολοκλήρωση και του φετινού παζλ της εισαγωγής. Σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό και αναλυτή, η δυσκολία των μαθηματικών θα επηρεάσει το 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικών Σπουδών) και το 4ο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο κ. Χατζητέγας εκτίμησε ότι η χαμηλότερη μέση επίδοση θα παρατηρηθεί για μία ακόμα χρονιά στο μάθημα της Ιστορίας, Όσον αφορά στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο κ. Χατζητέγας εκτίμησε ότι η χαμηλότερη μέση επίδοση θα παρατηρηθεί για μία ακόμα χρονιά στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς «τα φετινά θέματα κρίθηκαν από τους υποψηφίους αρκετά απαιτητικά στο συγκεκριμένο μάθημα». «τα φετινά θέματα κρίθηκαν από τους υποψηφίους αρκετά απαιτητικά στο συγκεκριμένο μάθημα».

Επιδράσεις στις βάσεις

Οι επιδόσεις στο μάθημα των μαθηματικών σε συνδυασμό με εκείνες στη φυσική θα επηρεάσουν πτωτικά τις βάσεις στο 2ο επιστημονικό πεδίο, ιδιαίτερα στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πολυτεχνείων. Παράλληλα, οι επιδόσεις στη φυσική θα επηρεάσουν τις βάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου των σπουδών υγείας, με εμφανές αποτύπωμα στις ιατρικές σχολές.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk