ΥΓΕΙΑ

Ανάκληση Πασίγνωστου Ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ: Τι Εντόπισαν

Η Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε την ανάκληση του ελαιόλαδου “Μινέρβα Νίκη Πυρηνέλαιο”. Η ανάκληση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση Παρουσίας Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) σε Ορισμένα Είδη Τροφίμων». Το συγκεκριμένο προϊόν φέρει ημερομηνία κατανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 16.11.2024.

Τι Εντόπισαν οι Έλεγχοι

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αρμόδιοι εντόπισαν την παρουσία πολυκυκλικών υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) στο δείγμα του ελαιόλαδου. Οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες είναι χημικές ουσίες που μπορούν να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και είναι γνωστό ότι έχουν πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. Η παρουσία τους στο τρόφιμο οδήγησε στην άμεση ανάκληση του προϊόντος από την αγορά.

Υπεύθυνη Εταιρεία και Οδηγίες προς Καταναλωτές

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του εν λόγω προϊόντος, σύμφωνα με την ετικέτα επισήμανσής του, είναι η «Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων». Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους.

Η ανάκληση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης και της διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων που καταναλώνουμε. Οι επίσημοι έλεγχοι όπως αυτός συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα της αγοράς.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk