ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Καλκάνης, ο πρώην ιδιοκτήτης του King George

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Καλκάνης

Σήμερα, ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του Σωκράτη Καλκάνη, του γνωστού επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου King George. Ο 80χρονος Καλκάνης βρέθηκε νεκρός στην οικία του στα Καλύβια Αττικής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του.

Ο Σωκράτης Καλκάνης ήταν γόνος μιας ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων, καθώς η μητέρα του, Καίτη Καλκάνη, ήταν εκείνη που είχε δημιουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος. Έχοντας ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του, ο Σωκράτης Καλκάνης κατάφερε να καθιερώσει το ξενοδοχείο ως ένα από τα πλέον καταξιωμένα και πολυτελή καταλύματα στην Αθήνα.

Ο γιος της, Σωκράτης Καλκάνης, συνέχισε την παράδοση της μητέρας της, αναλαμβάνοντας το ξενοδοχείο. Και από εκεί περνούσαν όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί, μόδιστροι, τραγουδιστές και επιχειρηματίες της εποχής.

Billy Bo, Λάουρα ντε Νίγκρις, Ζωή Λάσκαρη, Ντίμης Κρίτσας, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ κι όλη η επιχειρηματική ελίτ της εποχής, ξεφάντωσαν στους χώρους του ξενοδοχείου της οικογένειας.

Σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, ο Σωκράτης Καλκάνης αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της φιλανθρωπίας, καθώς ο Σωκράτης Καλκάνης ήταν γνωστός για την ευγενική του φύση και τη συνεισφορά του στην κοινωνία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk