ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών

Η Εξέλιξη της Αθηνάς Μαρτίνου

Η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου, γνωστή με το όνομα «Νουνού», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών στις 11.10.2024. Η απώλεια της Αθηνάς άφησε ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ναυτιλίας, όπου υπήρξε μια από τις πρωτοπόρους. Από νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στη ναυτιλιακή βιομηχανία, διαχειριζόμενη τα πλοία της οικογένειας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή τους.

Η Ίδρυση της Thenamaris Ships Management

Το 1971, σε συνεργασία με τους γιούς της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management. Η εταιρεία αυτή γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν ναυτιλιακό κολοσσό και το 1975 ο στόλος της ανέπτυξε σε 36 πλοία. Η διορατικότητα και η ικανότητα της Αθηνάς να ηγείται φέρνει στο προσκήνιο μια αληθινή ηγετική φιγούρα στον τομέα της ναυτιλίας.

Η Παρακαταθήκη της και η Οικογενειακή Ιστορία

Το 1991, η Αθηνά παρέδωσε τα ηνία στα παιδιά της, επενδύοντας στους νέους και την εξέλιξη τους. Ο Θανάσης Μαρτίνος αποχώρησε για να ιδρύσει την Eastern Mediterranean Maritime, ενώ ο Ανδρέας ακολούθησε την πορεία του, ιδρύοντας τη Minerva Marine. Στην πολυδιάστατη αυτή οικογενειακή κληρονομιά, η Αθηνά Μαρτίνου παραμένει σύμβολο της επιτυχίας και της καινοτομίας στην ναυτιλία.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk