ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχος κρίθηκε ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, και για τις τρεις κατηγορίες


Ένοχος κρίθηκε ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος στο Ντέλαγουερ για τρεις κατηγορίες κακουργημάτων που σχετίζονται με τις προσπάθειές του να αποκτήσει πυροβόλο όπλο το 2018, ενώ φέρεται ότι ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά.

Ο νεότερος Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε αθώος τον περασμένο Οκτώβριο μετά την απαγγελία κατηγορίας από τον ειδικό εισαγγελέα Ντέιβιντ Βάις, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο γιος ενός εν ενεργεία προέδρου δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινική δίκη.

Η δίκη έρχεται μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που σχετίζονται με καταβολή σιωπηλών χρημάτων για να τονώσει τις εκλογικές του προοπτικές στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο Χάντερ Μπάιντεν αποχώρησε από το δικαστήριο πιασμένοι χέρι χέρι με τη θετή του μητέρα, την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, και τη σύζυγό του, Μελίσα Κοέν Μπάιντεν.

Η θεία και ο θείος του, Βάλερι Μπάιντεν και Τζέιμς Μπάιντεν, ήταν επίσης στο δικαστικό μέγαρο την Τρίτη.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι απίθανο να εκτίσει ποινή, λέει ο ειδικός

 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του Χάντερ Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον παρουσιαστή του ABC News Ντέιβιντ Μιούιρ την περασμένη εβδομάδα.Ο Μούιρ ρώτησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν την Πέμπτη εάν θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα της δίκης του γιου του, στον οποίο ο πρόεδρος είπε «Ναι».Ο πρόεδρος είπε επίσης «ναι» όταν ρωτήθηκε από τον Muir εάν θα απέκλειε μια χάρη στον Χάντερ Μπάιντεν.

Η δικαστής Maryellen Noreika απάλλαξε τους ενόρκους, είπε ότι θα έρθει ξανά σε επαφή με τα μέρη για να προγραμματίσει μια ημερομηνία καταδίκης τις επόμενες 120 ημέρες. Ο Μπάιντεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών, αν και νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι δεν θα εκτίσει ποινή ως πρωτοεμφανιζόμενος και μη βίαιος δράστης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk