ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από ακριβώς δύο χρόνια από τη σύλληψή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε σε μια γεμάτη αίθουσα, ντυμένη στα μαύρα, όπως σε κάθε συνεδρίαση. Με το κεφάλι της σκυμμένο, άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις. Ειδικότερα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που αφορούσαν την προσκόμιση του σάκου αναζωογόνησης της μεθ παίδων και τη διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη ομόφωνα, με την πρόεδρο της έδρας να αναφέρει:

“Το δικαστήριο έκρινε ενοχή ομόφωνα την κατηγορούμενη για την κατ’εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/22 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η αναλυτική και εκτενή θέση θα προκύψει με την καθαρογραφή της απόφασης“.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου

Οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα να μην γίνει δεκτή η αίτηση για προσκόμιση του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ παίδων. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι δεν θα επιτραπεί η προσκόμιση του σάκου ως απόδειξη στη δίκη.

Επίσης, απορρίφθηκε η αίτηση για περαιτέρω γονιδιακό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει άλλος έλεγχος του γονιδιακού υλικού που έχει συλλεχθεί.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώακαι με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά»,  δήλωσε ο  Αλέξης Κούγιας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk