ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Πρώτος Τρισεκατομμυριούχος στον Κόσμο Μέχρι το 2027

Η Εκτίμηση για τον Έλον Μασκ

Η νέα έκθεση της «Informa Connect Academy» υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027. Η πορεία του Μασκ στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων βασίζεται στον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της περιουσίας του, ο οποίος φτάνει το 110%.

Η Σημερινή Περιουσία του Μασκ

Σήμερα, η περιουσία του «Mr. Tesla» υπολογίζεται σε 237 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg Billionaires Index. Αυτή περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία από εταιρείες όπως η Tesla, η SpaceX και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Το Σχέδιο του Μασκ για το Μέλλον

Ο Έλον Μασκ, νοτιοαφρικανικής καταγωγής αλλά Αμερικανός πολίτης, συνεχίζει να εστιάζει στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η έκθεση σημειώνει ότι μέχρι το 2027, βάσει των τρέχοντων ρυθμών ανάπτυξης, ο Μασκ θα έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου τρισεκατομμυριούχου. Επίσης, η ανάλυση τεκμηριώνει ότι ο Gautam Adani από την Ινδία θα μπορούσε να είναι ο επόμενος τρισεκατομμυριούχος το 2028, εφόσον η περιουσία του παραμείνει σε αυξητικό ρυθμό 123% ετησίως.

Αυτή η εκτίμηση αποτυπώνει την δυναμική ανάπτυξη σε επίπεδο επιχειρηματικών επενδύσεων και συγκέντρωσης πλούτου που παρατηρούμε στη σύγχρονη εποχή.