ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Κακοκαιρία Cassandra – Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Εισαγωγή στην Κακοκαιρία Cassandra

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού λόγω της κακοκαιρίας Cassandra. Παρόλο που η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας περνά βόρεια της Ελλάδος, επιφέρει αλλαγές στις καιρικές συνθήκες της χώρας μας.

Προβλέψεις και Καιρικές Συνθήκες

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου. Εκτιμάται πως οι πιο αισθητές αλλαγές θα γίνουν από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) έως το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά:

Α. Παρασκευή (04-10-24)
Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β. Σάββατο (05-10-24)
α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κακοκαιρία πρόκειται να αντιμετωπίσει από σήμερα η χώρα, με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ειδικότερα,

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά ως το βράδυ στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη νύχτα τη Βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Συστάσεις για τον Πολίτη

Συνιστάται στους πολίτες να παρακολουθούν τις ενημερώσεις από την ΕΜΥ και να είναι προετοιμασμένοι για τις επικείμενες καιρικές αλλαγές. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε περιοχές που ίσως πλήττονται έντονα από την κακοκαιρία. Ενημερωθείτε για τις συνθήκες ώστε να μπορέσετε να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk