ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κω: Πυροσβέστες και Αεροσκάφη στη Μάχη με τις Φλόγες [Βίντεο]

Επισκόπηση του Συμβάντος

Το απόγευμα του Σαββάτου (8/6) ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γιαπίλη στην Κω. Η πυρκαγιά ενεργοποίησε άμεση ανταπόκριση από τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεση Ανταπόκριση των Αρχών

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν από αέρος 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Μήνυμα Έκτακτης Ανάγκης από το «112»

Το μήνυμα από το «112» που εστάλη προς τους κατοίκους της περιοχής προειδοποιεί: «Αν βρίσκεστε στη Γιαπίλη νήσου Κω παραμείνετε σε ετοιμότητα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Η προειδοποίηση αυτή είχε στόχο να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών και να τους ενημερώσει για τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Δείτε Βίντεο και Φωτογραφίες

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές σε περιουσίες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο για να πάρετε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk