ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε σκύλο κατ’ εντολή άλλου

Η πρόσφατη είδηση για τον 44χρονο άνδρα στην περιοχή της Θέρμης, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο με ένα κυνηγετικό όπλο, προκαλεί σοκ και ανατριχίλα σε όλη την κοινότητα. Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο άνδρας εκτέλεσε την πράξη με εντολή ενός άλλου ατόμου, ενός 47χρονου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αιτία που οδήγησε σε αυτήν την τραγική ενέργεια φαίνεται να ήταν η επιθετικότητα του σκύλου προς άλλα ζώα του 47χρονου. Αν και η επιθετικότητα ενός ζώου μπορεί να αποτελεί πρόκληση και προβληματισμό, η απάντηση σε αυτήν την κατάσταση δεν θα έπρεπε να είναι η βία και ο θάνατος.


Τόσο ο 44χρονος όσο και ο 47χρονος συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς η πράξη τους αντίκειται στον νόμο και αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων των ζώων. Οι δράστες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και να λογοδοτήσουν για την βίαιη πράξη που διέπραξαν.

Η είδηση αυτή μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σχετικά με τη σωστή μεταχείριση των ζώων και την ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικό και ανθρώπινο τρόπο. Η βία προς τα ζώα δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να καταδικάζεται από την κοινωνία μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (25-04-2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης δύο άτομα για θανάτωση ζώου στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 47 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος κατ’ εντολή του 47χρονου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και θανάτωσε σκύλο, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος, ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk