ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Η επιβίωση της Ουκρανίας βρίσκεται σε κίνδυνο

Η επιβίωση της Ουκρανίας διακυβεύεται εν μέσω ενός συνεχιζόμενου αδιέξοδου χρηματοδότησης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, δηλώνοντας ότι η πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία είναι θέμα «τιμής» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Σήμερα, η επιβίωση της Ουκρανίας βρίσκεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια της Αμερικής κινδυνεύει. Δεν έχουν ούτε μια μέρα να χάσουν, ούτε εμείς έχουμε ούτε μια μέρα να αφιερώσουμε”, είπε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση της Ουκρανίας. Συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την άμυνα στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία την Τρίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ουκρανία και περίπου 50 συμμαχικές χώρες.

“Φεύγω από εδώ σήμερα πλήρως αποφασισμένος να διατηρήσω τη ροή της βοήθειας και των πυρομαχικών για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Και αυτό είναι θέμα επιβίωσης και κυριαρχίας για την Ουκρανία. Και είναι θέμα τιμής και ασφάλειας για την Αμερική. Και μην κάνετε λάθος, ο Πούτιν παρακολουθεί. Ο κόσμος είναι παρακολουθώντας και η ιστορία παρακολουθεί», είπε ο Όστιν.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk