ΠΡΟΣΩΠΑ

Τέλι Σαβάλας: «Να μη χάσουμε την υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες» [Βίντεο]

O κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός του Χόλιγουντ Τέλι Σαβάλας το 1971 μίλησε στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου και στην εκπομπή “Σήμερα” του Νίκου Μαστοράκη.


Ερωτηθείς ακόμη πιο βραβείο θα ήθελε να κερδίσει, ανέφερε ότι «το καλύτερο βραβείο για μένα είναι να έρχομαι στην Ελλάδα, να με βλέπουν και να λένε ‘να ο Τέλης Σαβάλας είναι ο δικός μας’. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση».

Ο Τέλης Σαβάλας είπε: «στο κάτω- κάτω της γραφής ο Τέλης Σαβάλας γεννήθηκε Τέλης Σαβάλας, και έτσι θα πεθάνει».


«Ο πατέρας μας μάς μεγάλωσε με μεγάλη υπερηφάνεια που ήμασταν Έλληνες, άλλο που ήμασταν σε ξένη χώρα, στην Αμερική που μεγάλωσα. Τη γλώσσα να μη τη χάσουμε γιατί πάμε χαμένοι στο σπίτι. Μόνο ελληνικά μιλούσαμε ως παιδιά… Να μη χάσουμε τη θρησκεία κι αυτή την υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες. Το αίμα νερό δεν γίνεται’ μας έλεγε ο πατέρας μου… Κι ο Ελληνισμός δεν χάνεται ποτέ. Ούτε η αγάπη για τη χώρα» υπογράμμισε συγκινητικά φορτισμένος.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο Αριστοτέλης Σαβάλας γεννήθηκε στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε του Νίκου και της Χριστίνας Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία. Ο Νίκος Σαβάλας διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει, όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και λούστρος. Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942.

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταδίδοντας τη σειρά “Your Voice of America” και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News. Αυτό ήταν και το ξεκίνημά του στον χώρο τής ψυχαγωγίας. Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε αργότερα, μετά τα 35 του.

Στην περίφημη ταινία του Τζ. Λι Τόμπσον «Δύο Γίγαντες Συγκρούονται» (το πρώτο «Ακρωτήρι του Φόβου») θα μπει σφήνα ανάμεσα στα ιερά τέρατα Ρόμπερτ Μίτσαμ και Γκρέκορι Πεκ, που κρατούσαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ η εμφάνισή του θα εκτιμηθεί δεόντως, για να πάρει έναν υπέροχο ρόλο τον επόμενο χρόνο στην αριστουργηματική ταινία του Τζον Φρανκεχάιμερ «Ο Βαρυποινίτης του Αλκατράζ», δίπλα στον τεράστιο Μπαρτ Λάνκαστερ, που τον τίμησε με τη φιλία του. Ο Σαβάλας πραγματικά εξαιρετικός θα κάνει μία υποβλητική ερμηνεία, που θα απογειώσει την καριέρα του και θα τον φέρει δικαίως υποψήφιο για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk