ΥΓΕΙΑ

Συγκλονιστική ιστορία Ανθρωπιάς: Πατέρας 2 παιδιών με καρκίνο τελευταίου σταδίου έλαβε νεφρό από άγνωστη γυναίκα μέσω FΒ – «Τώρα είναι σαν οικογένεια»

Ένας πατέρας δύο παιδιών από το Κεντάκι, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο τέταρτου σταδίου, κέρδισε ανάσα ζωής αφού μια άγνωστη γυναίκα στα social media είδε ότι χρειαζόταν απεγνωσμένα ένα νεφρό και δώρισε ανιδιοτελώς το ζωτικό όργανο.

Η διάγνωση φαινόταν σαν θανατική καταδίκη όταν ο Chase Cooper έμαθε ότι είχε καρκίνο των νεφρών πέρυσι και οι γιατροί του είπαν ότι θα έπρεπε να βάλει το όνομά του σε λίστα μεταμόσχευσης νεφρού.

«Μας είπαν πριν ξεκινήσει αυτό ότι συνήθως, οι άνθρωποι περιμένουν δύο έως πέντε χρόνια πριν λάβουν ένα όργανο», είπε η σύζυγος του Chase, Kaila Cooper, στο WKYT.

«Στην περίπτωσή του, δεν καταλήξαμε να έχουμε τόσο πολύ χρόνο».

Αποφασισμένη να βρει μια μόνη της για να σώσει τη ζωή του συζύγου της, η Kaila Cooper μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Facebook για να βρει έναν δότη οργάνων.

«Κάναμε μια ανάρτηση και κοινοποιήθηκε τόσες φορές», εξήγησε.

Ένα από τα άτομα στα οποία έφτασε η ανάρτηση ήταν η Hanna Durbin – μια εντελώς άγνωστη στους Coopers.

Ο Ντάρμπιν είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να δει αν ταίριαζε πριν φτάσει στην οικογένεια.

Έδωσε τα καλά νέα στην οικογένεια μόλις αποκαλύφθηκε ότι ταίριαζε.

«Ήταν η πραγματική συμφωνία. Ήταν ένας αγώνας», είπε ο Chase Cooper.

«Τα αστέρια ευθυγραμμίζονται καλά, περισσότερο από τα αστέρια που ευθυγραμμίζονται. Ο καλός Κύριος μας είχε καλυμμένους», είπε η Kaila.

Ωστόσο, θα ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος πριν η Durbin μπορούσε να δώσει στον Chase Cooper το σωτήριο δώρο.

Με την αρχική ημερομηνία μεταμόσχευσης να έχει οριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου, η οικογένεια ανακάλυψε λίγες μέρες πριν ότι η Durbin και ο Chase Cooper δεν ήταν πλέον συμβατοί «λόγω αντισωμάτων που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο σύστημα του Chase», κοινοποίησε η Kaila Cooper σε μια ενημέρωση στο Facebook .

«Όταν μας είπαν ότι η Hanna και ο Chase δεν ήταν πλέον συμβατοί, ήμασταν όλοι πραγματικά συντετριμμένοι. Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες μακριά από μια τέτοια διαδικασία που αλλάζει τη ζωή, μόνο και μόνο για να βγει το χαλί από κάτω μας – δεν υπάρχουν λόγια», έγραψε στην ανάρτηση.

«Αλλά σε αυτές τις στιγμές θλίψης και σύγχυσης, η Χάνα είπε αμέσως «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Ξέρω ότι ο καλός Κύριος το έχει βάλει στην καρδιά μου για κάποιο λόγο.»

Ευγνώμων για την προσφορά της Durbin, η οικογένεια σκέφτηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να περιμένει και να ελπίζει ότι θα εμφανιζόταν ένας άλλος δότης ή ότι το όνομα του Chase Cooper θα εμφανιζόταν στο μητρώο.

Ευτυχώς για τους Coopers, αυτό δεν συνέβη.

Η οικογένεια έλαβε την είδηση ​​ότι η Durbin ήταν «για άλλη μια φορά» άμεση εν ζωή δότης για τον Chase Cooper στις 31 Ιανουαρίου.

Τελικά, ο Chase Cooper και η Durbin υποβλήθηκαν σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για τη μεταμόσχευση στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι λιγότερο από ένα μήνα αργότερα.

«Είναι πραγματικά μια καταπληκτική διαδικασία να βλέπεις κάποιον να πηγαίνει ξανά από τον πιο άρρωστο σε υγιή και να μπορεί απλώς να απολαμβάνει τη ζωή με τα αγαπημένα του πρόσωπα», είπε στο WKYT η διαχειρίστρια μεταμοσχεύσεων στο UK Healthcare Μελίντα Φοξ.

«Και, ξέρετε, τόσο απλό όσο η εγγραφή στο μητρώο ως δωρητής μπορεί να έχει αυτό τον αντίκτυπο σε κάποιον».

Μετά το χειρουργείο, η άγνωστη γυναίκα στο Facebook μόλις πριν από λίγους μήνες έγινε σαν οικογένεια με τους Κούπερ.

«Είναι σαν οικογένεια τώρα. Δεν είναι ξένη», είπε ο Τσέις Κούπερ 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk