ΥΓΕΙΑ

Συγκλονίζει 34χρονος: “Πιστεύω ότι εγώ προκάλεσα τον καρκίνο του παχέος εντέρου μου” [Βίντεο]

Ο Τζο Φαράτζις, ένας 34χρονος άνδρας από το Λος Άντζελες, πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου που διαγνώστηκε σε ηλικία 29 ετών. Ο ίδιος αναφέρει ότι για χρόνια κατανάλωνε fast food και κόκκινο κρέας, αγνοώντας τα συμπτώματα που εμφανίζονταν.

Όπως λέει στη Daily Mail: «Πραγματικά, πιστεύω ότι εγώ προκάλεσα τον καρκίνο του παχέος εντέρου μου, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Η διατροφή μου βασιζόταν σε επεξεργασμένα τρόφιμα και σε κόκκινο κρέας. Υπήρχαν πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, σάντουιτς και σνακ μέχρι αργά το βράδυ, και σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Επίσης, έκανα γενετικές εξετάσεις και δεν είχα προδιάθεση για καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια ασθένεια που έχει συσχετιστεί με την κακή διατροφή και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Πολλοί γιατροί έχουν εκφράσει την άποψη ότι η αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία οφείλεται σε αυτού του είδους τη διατροφή.

Ο Τζο Φαράτζις ανακάλυψε τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου αργά, όταν είχε ήδη φτάσει στο τέταρτο στάδιο. Ένας αμβλύς πόνος στην κοιλιά και η εμφάνιση αίματος στο χαρτί της τουαλέτας ήταν τα συμπτώματα που αγνοούσε επί μακρόν.

«Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς όταν πιστεύεις πως τα προβλήματά σου οφείλονται σε πράγματα που έχεις κάνει άμεσα. Αλλά όταν σκέφτομαι ότι ο γιατρός μού είπε ότι ήταν εκεί για περίπου τρία χρόνια… Τότε ήμουν 25 και δεν φρόντιζα τον εαυτό μου. Έκανα πολύ κακή διατροφή. Έτρωγα έτοιμα σάντουιτς, ασταμάτητα, ήμουν πολύ τεμπέλης για να μαγειρέψω. Και έτρωγα κόκκινο κρέας λες και δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Κάθε φορά που είχα την ευκαιρία να φάω μια μπριζόλα… ποιος δεν λατρεύει τις διαολεμένες μπριζόλες; Δυστυχώς, όμως, πιστεύω ότι η διατροφή μου ήταν αυτή που τελικά προκάλεσε τον καρκίνο του παχέος εντέρου», εξομολογείται ο νεαρός καρκινοπαθής.

Πρόσθεσε στο Διαδίκτυο: «Είναι πολύ δύσκολο να το καταπιείς όταν νομίζεις ότι τα προβλήματά σου προκαλούνται από πράγματα που έχεις κάνει άμεσα.

«Αλλά σκεπτόμενος όταν βρήκα τον όγκο και ο γιατρός είπε ότι ήταν πιθανότατα εκεί για περίπου τρία χρόνια περίπου. Σκέφτομαι ότι ήμουν 25 ετών εκείνη την εποχή και δεν πρόσεχα τον εαυτό μου.

«Είχα σαν τη δίαιτα s********. Έτρωγα το Subway – όπως τα ιταλικά σάντουιτς της Subway – ασταμάτητα, όπως κάθε άλλη μέρα νιώθω ότι ήμουν πολύ τεμπέλης για να μαγειρέψω.

«Και θα έτρωγα κόκκινο κρέας όσο κανένα άλλο. Κάθε φορά που είχα την ευκαιρία να πάρω μια μπριζόλα, εννοώ σε όποιον δεν αγαπά την frickin’ μπριζόλα.

«Αλλά δυστυχώς νομίζω ότι η διατροφή μου ήταν αυτή που κατέληξε να μου προκαλέσει καρκίνο του παχέος εντέρου».

Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα – όπως ψωμιά μαζικής παραγωγής και έτοιμα γεύματα – με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, όπου μια μελέτη δείχνει ότι αυξάνει τον κίνδυνο κατά 29% μεταξύ των ανδρών που τρώνε τα πιο επεξεργασμένα φαγητό σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε λιγότερο.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο Τζο Φαράτζις δεν είναι μόνος. Πολλοί νέοι άνθρωποι παγκοσμίως διαγνώστηκαν με καρκίνο του παχέος εντέρου, αναδεικνύοντας τη σημασία μιας υγιεινής διατροφής και της αποφυγής των επεξεργασμένων τροφίμων.

@radiant14percent

Replying to @David quick rundown of a few symptoms i had before my colorectal cancer disgnosis for those asking! #cancer #cancersurvivor #cancersymptoms #coloncancerawareness #coloncancersymptoms #rectalcancer #guttok

♬ original sound – radiant14

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk