ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα η Ολυμπιάδα Ρομποτικής με μαθητές από όλο τον κόσμο

Το κέντρο του κόσμου στη ρομποτική στην Αθήνα

Από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, η Αθήνα θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Περίπου 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί τους τις ιδέες τους, τη δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά, πάνω απ’ όλα, το όραμά τους για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.

Το θέμα του First Global Challenge

Φέτος, το ετήσιο First Global Challenge έχει θέμα το “Τρέφοντας το Μέλλον”. Οι μαθητές θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανοηλεκτρονική επιστήμη για να βρουν τρόπους για ένα βιώσιμο και δίκαιο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα. Με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, οι μαθητές θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιωσιμότητας.

Ένα βήμα προς το μέλλον

Το First Global Challenge αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στον τομέα της ρομποτικής και να συμβάλουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές μπορούν να εμπνευστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας με άλλους νέους από όλο τον κόσμο.

Με τον τομέα της ρομποτικής να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον. Οι νέοι είναι οι ηγέτες της αυριανής κοινωνίας και η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk