LIFESTYLE

“Σούζυ Τρως”: Η ατάκα της εμβληματικής Ρένας Βλαχοπούλου που έγραψε ιστορία και έγινε θρυλικό εστιατόριο στο Λονδίνο

Οι ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες κωμικούς ηθοποιούς στην Ελλάδα. Με τον χαρακτηριστικό της ύφος και τις αξέχαστες ατάκες της, έχει καταφέρει να γράψει ιστορία στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Η αστεία πλευρά της Ρένας Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε τον τρόπο να κάνει το κοινό να γελάει με τις ατάκες της. Με τον ξεχωριστό της ύφος και την αυθεντικότητά της, καταφέρνει να δημιουργεί ένα μοναδικό κλίμα γέλιου σε κάθε της εμφάνιση.

Οι ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου είναι γνωστές για την απλότητα και την ευστροφία τους. Με τον τρόπο που πετάει ατάκες, καταφέρνει να πειράξει και να αναδείξει με χιούμορ διάφορες καταστάσεις και πρόσωπα.

Η κληρονομιά της Ρένας Βλαχοπούλου

Οι ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου έγραψαν ιστορία στον χώρο της ελληνικής κωμωδίας. Η αυθεντικότητα και η πρωτοτυπία της έχουν επηρεάσει πολλούς κωμικούς και ηθοποιούς που ακολούθησαν.

Ατάκες όπως:

1.“Έτσι είναι η ζωή. Αρχίζεις μουσίτσα, γίνεσαι μούσα, και στο τέλος καταντάς μουσείο.”

2.“Έχεις τηλέφωνο, Σιόρα Αγγιολίνα μου;

Τι να το κάνω το τηλέφωνο; Η Κέρκυρα είναι μικρή κι ότι θέλω βγαίνω στο παράθυρο και βάζω τις φωνές.

Και για τα υπεραστικά;

Α… για τα υπεραστικά, πάω πάνω στην ταράτσα και φωνάζω”

3.“Madame Pelagie de Paris, de combination, de κομπινεζόν, l’ escalier, toilette, very sex, ζαμανφού.”

4.“Τι χρυσό μου; Τι πράγμα; Πόσο τα ‘χεις; Αυτό είναι πολιτισμός. Και εδώ μπαίνεις στο τρόλεϊ για Πατησίων, που κάνει και περισσότερη ώρα και κάθεσαι με στο ένα πόδι σαν να ‘σαι πελαργός και δε σου δίνουν τίποτα. Τσάμπα είναι όλα; Του κυρίου Ωνάση δεν είναι; Ας τα πιούμε στην υγειά του.

Αλλά και το εμβληματικό πλέον “Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως”

Η τελευταία ατάκα συνεχίζει να σκορπά άφθονο γέλιο ακόμη και σήμερα δεκαετίες μετά την ταινία Η Παριζιάνα, όπου ακούστηκε. Μάλιστα η ατάκα ενέπνευσε μια Eλληνίδα να δημιουργήσει το ομώνυμο εστιατόριο για καλοφαγάδες στο Λονδίνο, το Suzi Tros.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο – δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre – που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της “Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι”. Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

souzitros

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk