ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που μεταφέρουν τον πρωθυπουργό της χώρας μετά την επίθεση

Η Ανατροπή στην Πολιτική Ζωή της Σλοβακίας

Η Σλοβακία βρίσκεται σε σοκ μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα σοκάρουν τόσο τους πολίτες όσο και τους παρατηρητές ανά την Ευρώπη. Το προσωπικό του πρωθυπουργού προσπαθεί με δυσκολία να τον απομακρύνει από το σημείο της επίθεσης, ενώ απλοί πολίτες έχουν περικυκλώσει τον φερόμενο δράστη που έχει ακινητοποιηθεί από την αστυνομία.

Ο Αντίκτυπος στα Μέσα Ενημέρωσης

Η σλοβακική τηλεόραση μεταδίδει τις συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν βίντεο που δείχνουν τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να περπατήσει, με αποτέλεσμα οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να τον μεταφέρουν με δυσκολία προς το πολυτελές πρωθυπουργικό οχήμα. Το αυτοκίνητο απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προφανώς με προορισμό το νοσοκομείο.

Η Αντίδραση της Ευρώπης

Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκφράσει τη στήριξή τους προς τη Σλοβακία και έχουν καταδικάσει αυτή τη βίαιη ενέργεια. Παράλληλα, έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους προς τον τραυματία πρωθυπουργό και τον λαό της Σλοβακίας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk