ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η δίκη Δημήτρη Αλικάκου για την αφή του Αγίου Φωτός [Βίντεο]

Η δίκη του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου

Σήμερα διεξάγεται η δίκη του δημοσιογράφου και ιδρυτή της ιστοσελίδας “Ελληνικά Hoaxes”, Δημήτρη Αλικάκου, μετά από αγωγή που υπέβαλε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο κ. Αλικάκος, στο βιβλίο του με τίτλο “Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός”, παρουσίασε μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία της αφής του φωτός στην Ιερουσαλήμ. Αυτές οι μαρτυρίες, που περιλαμβάνουν σκευοφύλακες του Παναγίου Τάφου και πατριάρχες, τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αφή του φωτός δεν είναι θαύμα, αλλά γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπινου χεριού.

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απάντησε με αγωγές, ζητώντας χρηματική αποζημίωση. Η δίκη αναβλήθηκε αρκετές φορές λόγω διαφόρων αιτιών, αλλά σήμερα ολοκληρώνεται επιτέλους.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος υποστηρίζει ότι η πρόθεσή του με το βιβλίο ήταν να αποκαλύψει την αλήθεια και να προκαλέσει σοβαρή συζήτηση για το θέμα του Αγίου Φωτός. γενικότερα.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος βρέθηκε εξαρχής στο πλευρό του Δημήτρη Αλικάκου.

“Ουσιαστικά σήμερα η ελληνική κοσμική δικαιοσύνη αποφασίζει εάν θα κόψει τους δεσμούς της πατρίδας μας με τον Μεσαίωνα ή εάν θα συνεχίσει να εθελοτυφλεί απέναντι σε διαχρονικά ανεξέλεγκτους και αδίστακτους τερατολόγους απατεώνες, αρκεί οι τελευταίοι να φορούν ράσα. Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12. Μετά τις 9 το πρωί. Θα είμαστε εκεί” γράφει στην ανάρτησή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk