ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Ο Άντριου Τέιτ θα εκδοθεί στο ΗΒ μετά τη δίκη του [Βίντεο]

Ο διάσημος Άντριου Τέιτ, γνωστός influencer, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό δίωξη για υποψίες σεξουαλικών επιθέσεων. Οι κατηγορίες αυτές έχουν οδηγήσει σε ένα δικαστικό θέμα που αφορά την έκδοσή του προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, πριν από αυτή τη δίκη, πρέπει να αντιμετωπίσει και μια ξεχωριστή υπόθεση στη Ρουμανία, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η σύλληψη του Άντριου Τέιτ

Ο Άντριου Τέιτ συνελήφθη χθες το βράδυ στο σπίτι του, κοντά στο Βουκουρέστι, μαζί με τον αδελφό του Τρίσταν. Το Βρετανικό Εντάλμα Σύλληψης εκδόθηκε για τον Τέιτ και έχει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2024. Παρά τη σύλληψή του, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, αλλά παραμένουν υπό δικαστικό έλεγχο μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου αύριο.

Οι χρονολογίες και η εξέλιξη της υπόθεσης

Οι υποψίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις αναφέρονται στην περίοδο 2012-2015, σύμφωνα με την ομάδα επικοινωνίας των Τέιτ. Αρχικά, αυτές οι καταγγελίες είχαν απορριφθεί το 2017-2019, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν ξαναεμφανιστεί και αναβιώσει.

Η υπόθεση του Άντριου Τέιτ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα ενημέρωσης. Οι επόμενες εξελίξεις και αποφάσεις του δικαστηρίου θα διαμορφώσουν το μέλλον του Άντριου Τέιτ και την πορεία της υπόθεσής του.

Ο Eugen Vidineac, δικηγόρος των Tate, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας ότι «παρέχει την ευκαιρία στους αδελφούς να συμμετάσχουν πλήρως στην υπεράσπισή τους» και στη νομική διαδικασία «να προχωρήσει με διαφανή τρόπο».

Τέσσερις γυναίκες είχαν καταγγείλει τον Άντριου Τέιτ στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για φερόμενη σεξουαλική βία και σωματική κακοποίηση, αλλά η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος αποφάσισε να μην του ασκήσει δίωξη. Στη συνέχεια, τα φερόμενα θύματα στράφηκαν στο crowdfunding για να καλύψουν τα δικαστικά τους έξοδα καθώς ασκούν αστική υπόθεση εναντίον του.

«Παραδώσαμε τα αποδεικτικά μας στοιχεία σχετικά με τις φρικτές πράξεις βίας που υπομείναμε και περιμέναμε δράση. Αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα μας είπαν ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα τον διώξουν», αναφέρουν στη σελίδα της εκστρατείας τους. «Είναι ο μόνος δρόμος που απομένει για να τον λογοδοτήσουμε».

Δεν ήταν αμέσως σαφές για τι κατηγορείται ο Tristan Tate στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πριν από την απόφαση του δικαστηρίου την Τρίτη, ο Πετρέσκου είπε ότι οι αδερφοί Tate, οι οποίοι είναι διπλοί πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, απορρίπτουν τις κατηγορίες και «εκφράζουν βαθιά απογοήτευση που τόσο σοβαροί ισχυρισμοί επανέρχονται χωρίς ουσιαστικά νέα στοιχεία».

Ο Andrew Tate κατηγορείται σε ξεχωριστή υπόθεση στη Ρουμανία για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών. Συνελήφθη κοντά στο Βουκουρέστι τον Δεκέμβριο του 2022 μαζί με τον αδελφό του και δύο Ρουμάνες. Οι Ρουμάνοι εισαγγελείς απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες και στους τέσσερις τον Ιούνιο και έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Δείτε το Βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk