ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος – Πώς κατάφερε να σωθεί [Βίντεο]

Σώος περισυνελλέγη ο χειριστής του F16 μετά από περιστατικό στη θάλασσα

Το μεσημέρι κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, ένα μαχητικό F16 εκτινάχθηκε από τον χειριστή του και κατέληξε στη θάλασσα ανάμεσα στην Αλονήσο και τη Χαλκιδική. Ο υποσμηναγός που βρισκόταν στο μαχητικό πάλεψε επί μιάμιση ώρα με τα κύματα, αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Μετά από δύο λεπτά, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν τον χειριστή από τη θάλασσα. Ο πιλότος, που πάλευε για 1,5 ώρα μέσα στη θάλασσα, μεταφέρθηκε αμέσως στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Λουίζα Κροντήρη, οι αξονικές και μαγνητικές εξετάσεις που έγιναν στον χειριστή βγήκαν καθαρές. Οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, αλλά για προληπτικούς λόγους ο πιλότος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για τουλάχιστον 24 ώρες.

Ποιος είναι ο πιλότος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένουν στα Τρίκαλα.

IMG 4574

Ο πατέρας του πιλότου του F-16 Δημήτρης Αποστολάκης μίλησε στο protothema.gr. «Ο γιος μου είναι ζωντανός. Κατάφερα να μιλήσω μαζί του, είναι καλά. Τον μεταφέρουν στο 251 Γενικό νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα και είμαι κι εγώ καθοδόν από Λάρισα για το νοσοκομείο για να τον δω από κοντά»

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk