ΥΓΕΙΑ

Πλαστικές Επεμβάσεις: Οι Κίνδυνοι του σύμφωνα με τους Ειδικούς

Εισαγωγή στις Πλαστικές Επεμβάσεις

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες, καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Η γκάμα των αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων είναι τεράστια και περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες για το πρόσωπο και το σώμα.

Τα Οφέλη και οι Κίνδυνοι των Πλαστικών Επεμβάσεων

Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Είναι ζωτικής σημασίας να γίνονται βάσει των κανόνων της χειρουργικής και της ιατρικής.

Η Άποψη των Ειδικών

Ο πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης των ιατρικών πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια των πλαστικών επεμβάσεων. «Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι χειρουργικές επεμβάσεις, άρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει βάσει των κανόνων της χειρουργικής και της ιατρικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι επεμβάσεις σοβαρές, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν του κόσμου τα προβλήματα αν δε γίνουν σωστά. Για μένα, όλες οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται σε νοσοκομειακό χώρο για να έχεις την ασφάλεια σε οτιδήποτε προκύψει να μπορέσεις να προλάβεις το μοιραίο. Δεν πάει να πει ότι και εκεί δεν μπορεί να συμβεί. Το θέμα είναι ότι και ο ασθενής πριν πάει να χειρουργηθεί θα πρέπει να γνωρίζει κάποια πράγματα. Δεν πάει στο κομμωτήριο, πάει να κάνει ένα χειρουργείο, είναι ιατρική πράξη».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: MEGA

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk