ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: «Μας φιλοξενούσαν» λένε οι 3 αλλοδαποί συλληφθέντες [Βίντεο]

Το πρωί του Σαββάτου 16/3, η προσαγωγή τριών ατόμων, ενός Αργεντινού, μιας Σουηδής και ενός Έλληνα, μετατράπηκε σε σύλληψη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι λόγοι παρουσίας τους στις φοιτητικές εστίες

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησαν στους αστυνομικούς, οι τρεις αυτοί άνθρωποι ανέφεραν τους λόγους που βρίσκονταν στις φοιτητικές εστίες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.

Ο Αργεντινός ζογκλέρ ανέφερε ότι είχε πάντα την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα και ένας άλλος ζογκλέρ από την Ιταλία του πρότεινε να έρθει και να μείνει στις φοιτητικές εστίες, καθώς είναι δωρεάν. Πράγματι, ο ίδιος έμεινε στη φοιτητική εστία για 15 ημέρες. Αυτή η πληροφορία φαίνεται να έχει διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη, καθώς και η Σουηδή που συνελήφθη ανέφερε τα ίδια. Είπε ότι ήταν όνειρο για αυτήν το ταξίδι στην Ελλάδα και απευθύνθηκε σε μια κοινότητα της Σουηδίας όπου της είπαν ότι μπορεί να μείνει στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου. Ο τρίτος άνθρωπος, ένας Έλληνας άστεγος, ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή για διαμονή.

Η παρουσία αυτών των ατόμων στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου θέτει ερωτήματα σχετικά με την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των φοιτητικών εστιών. Είναι σημαντικό να διερευνηθεί πώς άτομα που δεν είναι φοιτητές κατάφεραν να μείνουν σε αυτές τις εστίες και να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Δείτε το Βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk