LIFESTYLE

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli

Ο Roberto Cavalli, ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας που άφησε το στίγμα του στον κόσμο της μόδας πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Η ομώνυμη επωνυμία του επιβεβαίωσε την είδηση ​​σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή το απόγευμα, τονίζοντας τη «ζωή του Cavalli έζησε με αγάπη.”

https://www.instagram.com/p/C5q_PeZIx_O/?igsh=MXZvMGd3cGttcDRiNg==

«Η κληρονομιά του Ρομπέρτο ​​Καβάλι θα συνεχιστεί μέσω της δημιουργικότητάς του», συνεχίζει η δήλωση, «η αγάπη του για τη φύση και μέσω της οικογένειάς του που αγαπούσε».

Ο Καβάλι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1940. Ο παππούς του, Τζουζέπε Ρόσι, ήταν διάσημος ζωγράφος. Ο Καβάλι ακολούθησε τα βήματά του γράφοντας στην Ακαδημία Τέχνης της Φλωρεντίας, όπου άρχισε να πειραματίζεται με τη ζωγραφική, το συνονθύλευμα και τα υφάσματα.

Με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνική εκτύπωσης δέρματος, η οποία του χάρισε παραγγελίες από τον Hermès και τον Pierre Cardin και τον έβαλε σε ένα δημιουργικό μονοπάτι βασισμένο σε μια επιδεικτικά επιδεικτική αισθητική.

Το 1980, ο Cavalli παντρεύτηκε το μοντέλο και βασίλισσα ομορφιάς της Αυστρίας Eva Maria Düringer, η οποία εντάχθηκε στην επιχείρησή του ως δημιουργική διευθύντρια. (Ο Καβάλι είχε υπηρετήσει ως κριτής στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος το 1977, όπου ο Ντίρινγκερ διαγωνίστηκε ως Μις Αυστρία.) Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά – ο Καβάλι είχε ήδη δύο από τον πρώτο του γάμο – και παρέμειναν μαζί για τρεις δεκαετίες. Το 2023 απέκτησε το έκτο παιδί του με τη σύντροφό του Sandra Nilsson.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Cavalli έφερε επανάσταση στον κόσμο του τζιν με μια σειρά από καινοτομίες, μεταξύ των οποίων τα ελαστικά τζιν, τα οποία εφηύρε προσθέτοντας Lycra στο ύφασμα, και μια διαδικασία για αμμοβολή κομματιών τζιν που τους έδωσε ένα ζωντανό αποτέλεσμα. Μαζί με τα animal prints και το δέρμα intarsia, το τζιν έγινε βασικό στοιχείο του στυλ της υπογραφής του, οδηγώντας στην ίδρυση ενός πιο νεανικού brand, Just Cavalli, το 1998.

Σε μια ομιλία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 2013, ο Cavalli εξήγησε το πάθος του για τα μοτίβα των άγριων ζώων, τα οποία χρησιμοποίησε σε οτιδήποτε, από τζιν μέχρι φορέματα με κόκκινο χαλί: «Λατρεύω τη φύση. Τα ζώα έχουν τα καλύτερα φορέματα. Ο Θεός τους έκανε τόσο καλοντυμένους. Στις γυναίκες αρέσουν αυτά τα σχέδια, νιώθουν φυσικά μέσα τους», είπε.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk