ΚΟΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών ο Γάλλος «με τα τρία πρόσωπα» Ζερομ Αμόν

Ο Jérôme Hamon, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις προσώπου – το 2010 και το 2018 – και ο οποίος έτσι είχε τρία διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της ζωής του, πέθανε σε ηλικία 49 ετών.

«Ήταν εξαντλημένος στο τέλος», είπε ο Franck Zal, στενός οικογενειακός φίλος και γιατρός του Γάλλου, στην εφημερίδα Le Télégramme. «Πριν από μια εβδομάδα αντάλλασσα γραπτά μηνύματα μαζί του».Η εταιρεία του Zal ανέπτυξε την τεχνολογία που κατέστησε δυνατή τη μεταμόσχευση του 2018.

“Θέλω να καταθέσω τη δύναμη του Jérôme. Πάντα τον ρωτούσα πώς τα κατάφερε όλα”, πρόσθεσε.

Ο Hamon, ο οποίος απεβίωσε στις 16 Απριλίου, θα κηδευτεί την Παρασκευή στο Saint-Thégonnec, Finistère, την περιοχή της Βρετάνης από την οποία κατάγεται. 


Η μεταμόσχευση του 2018 πραγματοποιήθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον πλαστικό χειρουργό Laurent Lantieri στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges-Pompidou στο Παρίσι.
Ο Lantieri είχε επίσης πραγματοποιήσει την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου του Hamon το 2010.

Ο Χάμον έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 – επίσης γνωστή ως νόσος Von Recklinghausen – μια γενετική διαταραχή που παραμόρφωσε το πρόσωπό του.

Η πρώτη μεταμόσχευση είχε επιτυχία, όπως είπε στο βιβλίο T’as Vu le Monsieur ? (Έχεις δει αυτόν τον άνθρωπο;) που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2015.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk