ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει 100 χρόνια ζωής: Η αποκάλυψη του νέου εμβλήματος

Ιστορία και επιτυχίες του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925 στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας λαμπρής ιστορίας στον αθλητισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στα 99 χρόνια ύπαρξής του, ο σύλλογος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατοντάδες τίτλους σε πολλά αθλήματα, διαμορφώνοντας την αθλητική ταυτότητα της χώρας.

Στο ποδόσφαιρο, οι επιτυχίες του Ολυμπιακού είναι αμέτρητες. Ο σύλλογος έχει κατακτήσει πολυάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας, επιδεικνύοντας συνέπεια και ανωτερότητα σε κάθε διοργάνωση. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές διακρίσεις της ομάδας προσθέτουν γόητρο στην ιστορία του, με αξιομνημόνευτες συμμετοχές και πορείες σε διοργανώσεις όπως το Champions League και το Europa League.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν υστερεί σε επιτυχίες. Με πολλαπλά πρωταθλήματα Ελλάδας και δύο κατακτήσεις της EuroLeague, η ομάδα έχει καταστήσει τον Ολυμπιακό ένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι παίκτες που πέρασαν από τον σύλλογο έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο άθλημα, με πολλούς να αναγνωρίζονται διεθνώς για τις επιδόσεις και το ήθος τους.

Εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει εξαιρετικές επιδόσεις και τίτλους σε άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ, το πόλο, και τον στίβο. Η πολυπληθής και πολυδιάστατη παρουσία του συλλόγου στον αθλητισμό τον καθιστά σημείο αναφοράς και πρότυπο για άλλους συλλόγους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι γεμάτη από μεγάλες στιγμές, θριάμβους και αθλητές που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον ελληνικό και ευρωπαϊκό αθλητισμό. Η δυναμική και το πάθος που χαρακτηρίζουν τον σύλλογο από την ίδρυσή του έως σήμερα, συνεχίζουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τις νέες γενιές αθλητών και φιλάθλων.

Στις 10 Μαρτίου 2025, στο πλαίσιο της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2024-25, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκάλυψε το νέο έμβλημα του συλλόγου. Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς το νέο έμβλημα θα χρησιμοποιείται από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αποτυπώνοντας την ενότητα και το κοινό όραμα όλων των τμημάτων του συλλόγου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού.

Το νέο έμβλημα του Ολυμπιακού αντικατοπτρίζει την ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο σύλλογος. Συνδυάζει στοιχεία από την πλούσια ιστορία του με μια σύγχρονη αισθητική, αναδεικνύοντας τον διαχρονικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα του. Ο σχεδιασμός του είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης και συνεργασίας με ειδικούς στον τομέα του branding, προκειμένου να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα που θα τιμά την ιστορική κληρονομιά του συλλόγου, ενώ παράλληλα θα κοιτάζει προς το μέλλον.


«Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα από το επετειακό έμβλημα για τα 100 χρόνια. Όλες οι ομάδες. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και ερασιτέχνης. Η μεγαλύτερη οικογένεια και μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος. Το ερυθρόλευκο επικρατεί στο επετειακό έμβλημα. Τα λόγια είναι περιττά» είπε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς. 

Η αποκάλυψη του νέου εμβλήματος συνοδεύτηκε από θερμά χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, καθώς το νέο σύμβολο του συλλόγου φιλοδοξεί να ενώνει όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κάτω από μια κοινή ταυτότητα. Οι ομιλητές της εκδήλωσης τόνισαν τη σημασία της ανανέωσης του εμβλήματος, υπογραμμίζοντας πως αντιπροσωπεύει την αδιάλειπτη πορεία του Ολυμπιακού προς την αριστεία και την εξέλιξη.

Η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2024-25 αποτέλεσε επίσης κεντρικό στοιχείο της εκδήλωσης. Οι φίλαθλοι ενημερώθηκαν για τις νέες προσφορές και τα προνόμια που συνοδεύουν τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν το νέο έμβλημα, το οποίο κοσμεί πλέον όλα τα επίσημα έντυπα και τις ανακοινώσεις του συλλόγου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk