ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μάικ Τάισον γυρίζει στο ρίνγκ στα 58 – Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; [Βίντεο]

Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ

Ο Μάικ Τάισον, ο θρύλος του μποξ, είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ρινγκ μετά από μια πολυετή απουσία. Παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει τα 58 του χρόνια, ο Τάισον δεν πτοείται και προπονείται σκληρά για την μονομαχία με τον Τζέικ Πολ.

Ο αγώνας μεταξύ των δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένων σταρ θα φέρει αναμφίβολα σημαντική τηλεθέαση, η οποία προβάλλεται στο Netflix, αλλά οι κίνδυνοι για την υγεία υπερβαίνουν κατά πολύ οτιδήποτε άλλο; Σίγουρα θα το πιστεύατε, αλλά φαίνεται ότι οι δύο μαχητές είναι ακόμα περισσότερο από χαρούμενοι που ο αγώνας θα συνεχιστεί αυτό το καλοκαίρι.

Η προετοιμασία του Μάικ Τάισον

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μονομαχία του Μάικ Τάισον με τον Τζέικ Πολ, οι συζητήσεις για την ετοιμότητα του πρώτου είναι πολλές. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Τάισον, λόγω της ηλικίας του και της απουσίας του από τα ρινγκ, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αγώνα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Τάισον διαψεύδει αυτές τις φήμες.

Ο Μάικ Τάισον προπονείται σαν τρελός, αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά για να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση. Ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει ασκήσεις δύναμης, αερόβια άσκηση και πυγμαχία. Επιπλέον, έχει δίαιτα που του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μάχης.

Σε ένα άρθρο για το The Conversation, ένας ανώτερος λέκτορας ιατρικής Stephen Hughes τόνισε ότι ο Tyson κινδυνεύει να υποστεί ρήξη των φλεβών του εγκεφάλου του, γνωστό ως υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Ο Hughes εξήγησε: «Η αιμορραγία από αυτές τις σχισμένες φλέβες προκαλεί μια συλλογή αίματος που πιέζει τον εγκέφαλο. Αυτό προκαλεί σύγχυση, απώλεια συνείδησης, νευρολογική αναπηρία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θάνατο.

Συνέχισε λέγοντας ότι όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, αυτές οι φλέβες γίνονται πιο ευάλωτες, ενώ ένας επιταχυντικός παράγοντας αυτού είναι ο αλκοολισμός, κάτι με το οποίο υπέφερε ανοιχτά στο παρελθόν ο Mike Tyson.

Μερικοί από τους άλλους κινδύνους για την υγεία που επισημαίνει ο γιατρός είναι η καρδιακή ίνωση, που προκαλείται από υπερβολική άσκηση, αρρυθμία και στένωση των καρδιακών αρτηριών. Πολλοί από τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία του Mike Tyson είναι θανατηφόροι.

 

Ο στόχος του Μάικ Τάισον

Ο Μάικ Τάισον δεν απλά προπονείται για να κερδίσει τον αγώνα με τον Τζέικ Πολ, αλλά έχει και έναν μεγαλύτερο στόχο. Θέλει να αποδείξει ότι η ηλικία και η απουσία από τα ρινγκ δεν είναι εμπόδια για να επιστρέψει στην κορυφή. Θέλει να δείξει στον κόσμο ότι η πάθος και η αφοσίωση μπορούν να ξεπεράσουν κάθε πρόκληση.

Έτσι, ο Μάικ Τάισον προπονείται σκληρά και είναι αποφασισμένος να δώσει ένα δυνατό μάθημα στον νεαρό αντίπαλό του. Αν και η μονομαχία με τον Τζέικ Πολ μπορεί να φαίνεται άνιση στα χαρτιά, ο Τάισον είναι έτοιμος να αποδείξει ότι η εμπειρία και η αντοχή μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk