ΠΡΟΣΩΠΑ

Ντίνος Ηλιόπουλος: Σαν σήμερα, 4 Ιουνίου 2001, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σπουδαίος ηθοποιός

Εισαγωγή στον Ντίνο Ηλιόπουλο

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πέθανε σαν σήμερα, στις 4 Ιουνίου του 2001, σε ηλικία 86 ετών. Στο μνήμα του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, υπάρχει μια πλάκα που γράφει κατ’ απαίτησή του: «Με συγχωρείτε κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ». Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει το εκλεπτυσμένο χιούμορ και την αβίαστη ευγένειά του.

Η Κωμική Πλευρά του Ντίνου Ηλιόπουλου

Ο Ηλιόπουλος ήταν γνωστός για το εκλεπτυσμένο χιούμορ του, που κατάφερνε να σκορπίζει το γέλιο αυθόρμητα. Ήταν μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου, με ρόλους που έκαναν το κοινό να γελάει και να διασκεδάζει.

Ο Δραματικός Ρόλος στην Ταινία «Ο Δράκος»

Εκτός από μεγάλος κωμικός, ο Ντίνος Ηλιόπουλος αποθεώθηκε και για τον δραματικό του ρόλο στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος» (1956), σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η ερμηνεία του σε αυτή την ταινία απέδειξε το ταλέντο και την ευελιξία του ως ηθοποιός.

Η Συνεργασία με τον Κώστα Χατζηχρήστο

Το 1960, ο Σακελλάριος κατάφερε να πείσει τον Φίνο να δώσει στον Ηλιόπουλο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» μαζί με τον Κώστα Χατζηχρήστο. Σε αυτή την ταινία, Ηλιόπουλος και Χατζηχρήστος έπρεπε να «προσγειωθούν» στο δρόμο, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο. Μπορείτε να ακούσετε τον Ντίνο Ηλιόπουλο να διηγείται πώς γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk