ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: 69χρονη πέταξε στα σκουπίδια 4 κουταβάκια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ

Κάτοικος της Νέας Ιωνίας βρίσκει κουτάβια σε κάδο απορριμάτων

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όταν ένας κάτοικος ανακάλυψε μια 69χρονη γυναίκα να πετάει τέσσερα νεογέννητα κουταβάκια σε έναν κάδο απορριμάτων. Ο κάτοικος, ακούγοντας το κλάμα των μικρών ζώων, αμέσως ενημέρωσε τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο που ανέλαβε τη φροντίδα των κουταβιών.

Η γυναίκα που πέταξε τα κουταβάκια στα σκουπίδια

Οι αστυνομικοί, χάρη στο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να αναγνωρίσουν την 69χρονη γυναίκα που πέταξε τα κουταβάκια στον κάδο απορριμάτων. Η γυναίκα αναγνώρισε την πράξη της και αποκάλυψε ότι το έκανε επειδή δεν μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα τους. Δυστυχώς, ένα από τα κουταβάκια πέθανε μετά από λίγες ημέρες, αλλά τα υπόλοιπα τρία είναι ασφαλή και αναζητούν μια νέα οικογένεια που θα τα φροντίσει με αγάπη και φροντίδα.

Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ.

Η δικογραφία ανατέθηκε από την Εισαγγελία σε αρμόδιο ανακριτή.

Η ανάγκη για σωστή φροντίδα των ζώων

Αυτό το περιστατικό μας υπενθυμίζει τη σημασία της σωστής φροντίδας των ζώων και της ευθύνης που έχουμε ως ανθρώπινα όντα. Είναι απαράδεκτο να πετάμε ζωάκια σε κάδους απορριμάτων ή να τα εγκαταλείπουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Αν δεν μπορούμε να φροντίσουμε ένα ζώο, πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια από φιλοζωικούς συλλόγους ή να το παραδώσουμε σε κατάλληλα ιδρύματα. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ευημερία και την ασφάλεια των ζώων που ζουν στο περιβάλλον μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk