LIFESTYLE

Μοντέλο που της ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια μετά από τοξικό σοκ: “Κανείς δεν είναι ανίκητος”

Ένα μοντέλο εξέδωσε μια επείγουσα προειδοποίηση σε άτομα που χρησιμοποιούν ταμπόν αφού παραλίγο να πεθάνει και να χάσει και τα δύο της πόδια από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ (TSS) στα 24 της. 

Η Lauren Wasser, από το Λος Άντζελες, άλλαζε ταμπόν της τακτικά, αλλά παρόλα αυτά προσβλήθηκε από το σύνδρομο που έκανε το σώμα της να αρχίσει να σβήνει μέσα σε λίγες ώρες. 

 «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι, κανείς δεν είναι αλώβητος, το TSS μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή», είπε μιλώντας με τη Brittany Hockley και τη Laura Byrne στο podcast τους Life Uncut . 

Η Lauren ισχυρίστηκε ότι πολλά ταμπόν στην αγορά είναι «γεμάτα με διοξίνη χλωρίνης, χλώριο» και τα προϊόντα που επισημαίνονται ως 100 τοις εκατό βαμβάκι είναι «ακόμα ψεκάζονται με φυτοφάρμακα».

Η Lauren ισχυρίζεται ότι άλλαζε ταμπόν της τακτικά, κάθε τέσσερις ώρες, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου το 2012, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και υψηλό πυρετό.  

Η μητέρα της τηλεφώνησε σε έλεγχο κοινωνικής πρόνοιας αφού δεν είχε νέα της για λίγες ώρες.

Ο αστυνομικός που την έλεγξε είδε ότι ήταν άρρωστη αμέσως, αλλά δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.

Η Lauren βρέθηκε μπρούμυτα στο διαμέρισμά της λίγες ώρες αργότερα, μόλις 10 λεπτά μακριά από τον θάνατο. 

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υπέστη δύο καρδιακές προσβολές και τέθηκε σε ιατρικό κώμα καθώς τα όργανά της παρουσίαζαν βλάβη.

Το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ είναι μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή βακτηριακή λοίμωξη. Συνήθως διαγιγνώσκεται λάθος επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με άλλες πιο κοινές ασθένειες.

Ενώ η ζωή της σώθηκε, η ζημιά στα άκρα της Λόρεν από τη γάγγραινα ήταν ανεπανόρθωτη και οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι κάτω από το γόνατο καθώς και μερικά δάχτυλα και ένα τμήμα της φτέρνας της στο αριστερό της πόδι.

Τελικά δεν κατάφερε να σωθεί το δεύτερο πόδι της. Οι γιατροί τής έκοψαν και το αριστερό πόδι. Είχε προηγηθεί, πριν μερικά χρόνια, ο ακρωτηριασμός του δεξιού ποδιού της, λόγω τοξικού σοκ που προκλήθηκε από τη χρήση ενός ταμπόν.

Η Βάσερ σήμερα δουλεύει ως μοντέλο και αφιερώνει το χρόνο της για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το τοξικό σοκ, συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών κινδύνων χρήσης του ταμπόν. 

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk