ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Μόσχα: Οι νεκροί ανέρχονται στους 137, μεταξύ αυτών τρία παιδιά [Βίντεο]

Οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες, πολλές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ενημερώσει το πρόγραμμά τους.

Περισσότεροι από 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης όταν ένοπλοι μπήκαν στο Δημαρχείο του Κρόκου, πυροβολώντας αδιακρίτως πριν το βάλουν φωτιά.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) λέει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 11 άτομα σε σχέση με μια φρικτή επίθεση σε μια κατάμεστη αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 137,ανάμεσα τους 3 παιδιά, και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Το Σάββατο, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ότι περισσότερα πτώματα βρέθηκαν μέσα στο Δημαρχείο του Κρόκου στο βόρειο προάστιο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο το Σάββατο, δήλωσε: «Όσον αφορά τους νεκρούς, πρέπει να πω αμέσως ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά».

Ένοπλοι φορώντας ρούχα μάχης άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στο χώρο την Παρασκευή, καθώς οι θεατές της συναυλίας ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν μια παράσταση του Picnic, ενός βετεράνου ροκ συγκροτήματος της σοβιετικής εποχής.

Μια θυγατρική του ISIL (ISIS), η επαρχία Χορασάν του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS-K ) που δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν και το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.