ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Για κακούργημα οι γονείς του βρέφους που πέθανε – Νέα ιατροδικαστική έρευνα ζητά το νοσοκομείο

Αντιμέτωποι με κακούργημα είναι πλέον οι δύο νεαροί γονείς του βρέφους που έχασε τη ζωή του από πνιγμό πριν από μερικές ημέρες στην Κω. Η οικογένεια ζει στην κεντρική Ελλάδα και πήγε στην Κω για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών του νησιού άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και για σωματική βλάβη.
Και οι δύο γονείς Ρομά κρατούνται προκειμένου αύριο να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Κω για να απολογηθούν, ενώ το άλλο παιδί της οικογένειας, ένα αγοράκι δύο ετών, φιλοξενείται σε συγγενικά πρόσωπα

Το μωρό μεταφέρθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 νεκρό στο νοσοκομείο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη μητέρα του παιδιού, διαπίστωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ότι το κοριτσάκι της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Το βρέφος παρέλαβαν οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν ανέπνεε. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος, υπογράμμισε πως «ο θάνατος του μωρού προήλθε από πνιγμό, από κατάποση τροφής και συγκεκριμένα από πατάτες τηγανητές.

Το γεγονός ότι υπήρχαν ευρήματα και ενδείξεις πάνω στο σωματάκι του παιδιού που παρέπεμπαν σε κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση, ο ιατροδικαστής δεν τα απέρριψε, όμως, είπε ότι αφορούν παλαιότερα χτυπήματα και μώλωπες, που ήταν στην κατάσταση επούλωσης», ζητώντας μία νέα ιατροδικαστική εξέταση. «Ας πάρουμε και μία δεύτερη γνώμη, διότι υπάρχει μία υπόνοια πως ο θάνατος μπορεί να προήλθε από κακοποίηση», τόνισε, μιλώντας στο STAR.

Τόσο η μητέρα του βρέφους, που είναι έγκυος, όσο και ο πατέρας του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Εκεί φέρονται να δήλωσαν ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα, την ώρα που το τάιζε η μητέρα. Επίσης φέρονται να ανέφεραν στις Αρχές ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk