ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κρεμάστηκε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει τον κακοποιητή της

Περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου μήνα στη δυτική Θεσσαλονίκη έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Μια 28χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να πάρει ακραία μέτρα για να γλιτώσει από τον σύντροφό της, ο οποίος την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά.

Επίθεση και κρεμαστήκαμε από το μπαλκόνι

Σύμφωνα με την κατάθεση της 28χρονης, ο άνδρας την ζηλεύει και την επιτίθεται επίμονα. Το περιστατικό κορυφώθηκε όταν ο 40χρονος την επιτέθηκε άγρια, την έριξε σε σπασμένα γυαλιά και την απώθησε με σκουπόξυλο για να την εξωθήσει από την πόρτα. Αντιμέτωπη με απειλές και βία, η γυναίκα αποφάσισε να πάει στο μπαλκόνι και να κρεμαστεί προκειμένου να φτάσει σε άλλο μπαλκόνι και να ζητήσει βοήθεια.

Καταδίκη του άνδρα και αθωότητα της γυναίκας

Στο δικαστήριο, ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, για την ενδοοικογενειακή βία που διέπραξε. Το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον κρίνει ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και εξύβριση. Αντίθετα, η νεαρή γυναίκα κηρύχθηκε αθώα, μετά από ανάλογη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της ο 40χρονος.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk