ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η startup τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk xAI θα μπορούσε σύντομα να αξίζει 18 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Startup τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, xAI, αναμένεται να συγκεντρώσει  6 δισεκατομμύρια δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης του και αναμένεται να φτάσει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτός ο γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων περιλαμβάνει τη συμμετοχή πολλών σημαντικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital, Future Ventures, Valor Equity Partners και Gigafund.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του chatbot της xAI, Grok, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει και να χρησιμοποιεί δεδομένα από διάφορες εταιρείες του Musk, όπως η Tesla, η SpaceX, η Neuralink και η Boring Company. 

Τον Μάρτιο, ο Μασκ έγινε αντίπαλος με του ChatGPT με το του xAI. Τον προηγούμενο μήνα, ο Μασκ μήνυσε την OpenAI και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Sam Altman , ισχυριζόμενοι ότι η πολυετής συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Microsoft ήταν προδοσία στην ιδρυτική της δέσμευση να ωφελήσει την ανθρωπότητα έναντι του κέρδους. 

Η μήνυση υποστήριξε παραβίαση της σύμβασης, παράβαση καθήκοντος καταπιστεύματος και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. 

Μαζί με τον Άλτμαν, ο Μασκ ήταν μεταξύ των ιδρυτών του OpenAI , το οποίο ξεκίνησε το 2015. Ο Μασκ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018 εν μέρει λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Μάλιστα, ο αντίπαλος της τεχνητής νοημοσύνης OpenAI του Έλον Μασκ αναμένεται να φτάσει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κλείσιμο του τρέχοντος γύρου χρηματοδότησής του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk