ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Μπαρουλάκη: Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 119 ετών, 4 μήνες μετά το χειρουργείο

Το βράδυ της τρίτης, σε ηλικία 119 ετών, έφυγε από τη ζωή η Ελένη Μπαρουλάκη. Η εκλιπούσα αποτελεί την γηραιότερη κάτοικο της Ελλάδας, κατοικώντας στο παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά. Ο Δήμος Αποκορώνου εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό της, αναδεικνύοντας τις αξίες και τις αρχές που τη διακρίνουν, καθώς και την αφοσίωσή της στα παιδιά της.

Η Πορεία της Ελένης Μπαρουλάκη

Η Ελένη Μπαρουλάκη αναδεικνύεται ως ένα πρότυπο ανθρώπινης αντοχής και ανδρείας, ζώντας μια μακρόχρονη ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια και αγάπη. Η πορεία της αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στις αξίες της οικογένειας και της κοινότητάς της, καθώς και την αντίστοιχη αφοσίωση των παιδιών της προς αυτήν.

Ο Δήμος Αποκορώνου στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε ,δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου.

Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί.

Αιωνία η μνήμη της».

Η Κληρονομιά της Ελένης Μπαρουλάκη

Η Ελένη Μπαρουλάκη αφήνει πίσω της μια πλούσια κληρονομιά, η οποία αποτελείται από τις αξίες και τις αρχές που υπηρέτησε καθ’ όλη της τη ζωή. Η ανθρωπιά, η αγάπη, η ανδρεία και η αφοσίωσή της στην οικογένεια αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές, ενισχύοντας το κοινωνικό ιστό και τη συνοχή της κοινότητας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk