ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ για ευρωψηφοδέλτιο: Φαραντούρης, Παππάς και Μπεκατώρου πρώτοι στην Αττική

Ομαλή διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και οργανωτικά προβλήματα, κύλησε η χθεσινή ημέρα των προκριματικών εκλογών για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το 98% των εκλογικών τμημάτων λειτούργησαν ομαλά από τις 8 το πρωί, όταν άνοιξαν οι κάλπες, μέχρι τις 9 το βράδυ, που σφραγίστηκαν λόγω παράτασης.

Συμμετοχή των ψηφοφόρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν πάνω από 63.000 ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα. Από αυτούς, οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περίπου 6.000 είναι φίλοι του κόμματος. Το ζητούμενο ήταν η ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας.

Υποψήφιοι στην περιφέρεια Αττικής

Στην περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκέντρωνε τις πλέον ηχηρές υποψηφιότητες, στις πρώτες θέσεις φέρονται να κατατάσσονται ο ακαδημαϊκός Νικόλας Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Επίσης, καλή επίδοση φαίνεται να έχουν πετύχει οι Γιώργος Τσίπρας και Δημήτρης Παπανώτας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk