ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Στις φλόγες παραδόθηκε το ιστορικό χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης 400 ετών [Βίντεο]

Το ιστορικό παλιό κτίριο του χρηματιστηρίου της Δανίας στο κέντρο της Κοπεγχάγης τυλίχθηκε από φωτιά.

Το Børsen του 17ου αιώνα είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης και οι θεατές λαχανιάστηκαν καθώς το εμβληματικό κωδωνοστάσιο του δράκου κατέρρευσε στις φλόγες.

Όλοι μέσα στο κτίριο μπόρεσαν να φύγουν και οι άνθρωποι έσπευσαν να διασώσουν μερικούς από τους ιστορικούς πίνακές του.

Ο υπουργός Πολιτισμού Γιάκομπ Ένγκελ-Σμιτ είπε ότι 400 χρόνια δανικής πολιτιστικής κληρονομιάς τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1625, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο της Δανίας, το Folketing, που στεγάζεται στο παλιό βασιλικό παλάτι του κάστρου Christiansborg. Τα δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κοντινή πλατεία εκκενώθηκε και η κύρια είσοδος στο Christiansborg έκλεισε λόγω καπνού.

Το παλιό χρηματιστήριο ανακαινιζόταν και είχε καλυφθεί με σκαλωσιές και προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα. Αυτή τη στιγμή στεγάζει το Δανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο περιέγραψε τις σκηνές το πρωί της Τρίτης ως τρομερό θέαμα.

Ο τοπικός τεχνίτης Henrik Grage είπε στη δανική τηλεόραση ότι ήταν μια τραγική μέρα. «Αυτή είναι η Παναγία των Παρισίων», είπε, συγκρίνοντάς το με τη φωτιά που έπληξε την οροφή και το κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού στο κέντρο του Παρισιού σχεδόν πριν από πέντε χρόνια.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk