ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Ράφα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και πολιόρκησε δύο νοσοκομεία τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ χαρακτήρισε αυξανόμενη διεθνή συναίνεση για να πει στο Ισραήλ ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε επίσης νέα έκκληση προς το Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη βόρεια Γάζα για την καταπολέμηση της πείνας μετά από περισσότερους από πέντε μήνες πολέμου και να μην πραγματοποιήσει μια απειλούμενη επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε μια τεράστια προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας τώρα», είπε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιορδανία.


Η Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο για το μισό περίπου του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας, αφού πολλοί άνθρωποι έφτασαν σε αναζήτηση καταφυγίου αφού εκτοπίστηκαν από μάχες αλλού, δέχτηκε σφοδρά πυρά στις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις, είπαν μάρτυρες.


Παλαιστίνιοι γιατροί είπαν ότι 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Ράφα, όπου το Ισραήλ σχεδιάζει μια χερσαία επίθεση για να εξαλείψει εκεί, όπως λέει, πυρήνες παλαιστινιακών μαχητών.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: Reuters

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk