ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Γερουσιαστής και πρώην δήμαρχος της πόλης δέχτηκε επίθεση με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι

Μια εξέχουσα πολιτικός του Βερολίνου δέχτηκε βίαιη επίθεση και τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον λαιμό της, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη, στην τελευταία επίθεση σε εκλεγμένους αξιωματούχους που εγείρει ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική βία στη Γερμανία.

Η Frankziska Giffey, κορυφαίος οικονομικός αξιωματούχος της πόλης, πρώην δήμαρχος και πρώην ομοσπονδιακός υπουργός, δέχτηκε επίθεση σε εκδήλωση σε βιβλιοθήκη του Βερολίνου την Τρίτη από έναν άνδρα που την πλησίασε από πίσω και τη χτύπησε με μια τσάντα που περιείχε μια σκληρή συσκευή. είπε.

Η Giffey μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και έλαβε θεραπεία για πόνο στο κεφάλι και τον αυχένα, είπε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι αναζητούν τον δράστη.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ καταδίκασε έντονα την επίθεση.

«Όποιος επιτίθεται σε πολιτικούς επιτίθεται στη δημοκρατία μας», είπε ο Βέγκνερ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Δεν θα το ανεχτούμε αυτό. Θα εναντιωθούμε σε κάθε μορφή βίας, μίσους και ταραχής και θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk