ΕΛΛΑΔΑ

Αράχωβα: Ασκήθηκε Ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ [Βίντεο]

Απομάκρυνση του σεναρίου της αγέλης των σκύλων

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων, απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο που αφορούσε την ύπαρξη μιας αγέλης σκύλων που υποτίθεται ευθύνονταν για τα τραύματα στο χάσκι στην Αράχωβα, όπως αναφέρεται στο protothema.gr.

Ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου

Επιπλέον, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του σκύλου με το όνομα Όλιβερ στην Αράχωβα. Αυτή την πληροφορία επιβεβαίωσε μία από τις δύο δικηγόρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων, η κυρία Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε και η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου Όλιβερ, κυρία Έφη Γρανιτσιώτη.

Σημαντική ανάπτυξη στην υπόθεση

Αυτή η απομάκρυνση του σεναρίου της αγέλης των σκύλων και η ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου αποτελούν σημαντική ανάπτυξη στην υπόθεση του σκύλου Όλιβερ. Αυτές οι εξελίξεις μας δίνουν ελπίδα ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει και οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση του ζώου θα πάρουν την δέουσα τιμωρία. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα ζώα και να διασφαλίζουμε ότι οι περιπτώσεις κακοποίησης θα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Τον Ιανουάριο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λειβαδιάς κατεπείγουσες προκαταρκτικές εξετάσεις για την υπόθεση θανάτου του Όλιβερ.

Η πρώτη αφορά τη διακρίβωση «τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα».

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk