ΥΓΕΙΑ

Αγρίνιο: «Δώρα» ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους τα όργανα 67χρονης που απεβίωσε

Η γενναία απόφαση για δωρεά οργάνων

Στις αρχές του Απριλίου, οι οικείοι μιας 67χρονης έλαβαν μια γενναία απόφαση: να χαρίσουν ζωή δωρίζοντας τα όργανά της. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου ενημερώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ότι, χάρη στην επιτυχημένη δωρεά οργάνων από την εκλιπούσα, τα μοσχεύματα που αφαιρέθηκαν αξιοποιήθηκαν για τις ανάγκες πέντε ασθενών.

Ζωή που ανανεώνεται μετά από μια δωρεά

Ο ένας νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε έναν άνδρα που υποβαλλόταν εδώ και 15 χρόνια σε αιμοκάθαρση, ενώ ο δεύτερος νεφρός μεταμοσχεύτηκε σε μια γυναίκα που υποβαλλόταν εδώ και 16 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Επιπλέον, το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε έναν άνδρα 58 ετών, ενώ οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε έναν άνδρα 47 ετών.

«Οι ευεργετηθέντες ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο αισθάνονται ευγνωμοσύνη για κάθε μόχθησαντα, στο σημείο δε αυτό θέλουμε εκ νέου να εξάρουμε τη μεγαλοψυχία των συναινούντων συγγενών οι οποίοι την ώρα της οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου μπόρεσαν να προβούν στην υπέρτατη προσφορά. Ελπίζουμε το παράδειγμα αυτό να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση από όλους», καταλήγει η σχετική ενημέρωση του Διοικητή Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Μιχαήλ Σερασκέρη.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk