ΥΓΕΙΑ

Έτοιμοι για αποτοξίνωση; Γνωρίστε 7 οφέλη από το νερό με αστεροειδή γλυκάνισο

Το νερό με έγχυση αστεριού γλυκάνισου βοηθά στην απώλεια βάρους και ενισχύει την υγεία του δέρματος. Γνωρίστε περισσότερα οφέλη από το νερό αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο και πώς να το παρασκευάσετε.

Ο αστεροειδής γλυκάνισος, γνωστός και ως «chakra phool» στα Χίντι, είναι ένα κοινό συστατικό της κουζίνας και ένα πανάρχαιο μπαχαρικό γνωστό για τη μοναδική του γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως για να βελτιώσει τη γεύση του φαγητού, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία από το νερό με έγχυση αστεροειδή γλυκάνισο; Από την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου μέχρι την ενίσχυση της απώλειας βάρους, το νερό αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο μπορεί να κάνει πολλά για χάρη της υγείας σας.

Οφέλη για την υγεία του αστεροειδή γλυκάνισου

1. Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι πλούσιος σε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Research Gate Journal , ο αστεροειδής γλυκάνισος έχει ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Η χρόνια φλεγμονή έχει συσχετιστεί με μια ποικιλία θεμάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, των καρδιακών παθήσεων και πολλών κακοηθειών. Η τακτική κατανάλωση νερού αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή.

2. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Το νερό αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο μπορεί να ενισχύσει το ταξίδι σας για απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό και την πέψη. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να μειώσετε την επιθυμία για ροφήματα με ζάχαρη ή με πολλές θερμίδες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients MDPI Journal .

3. Ο αστεροειδής γλυκάνισος μπορεί να προάγει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Τα αντιοξειδωτικά στον αστεροειδή γλυκάνισο βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντας τον οργανισμό από μολύνσεις και ασθένειες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 που δημοσιεύτηκε στο Microorganism MDPI Journal . Η συχνή κατανάλωση νερού αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο μπορεί να ενισχύσει την ανοσία και να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης.

4. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αστεριού γλυκάνισου μπορεί να συμβάλλουν στην υγιή επιδερμίδα καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και προάγοντας καθαρό και λαμπερό δέρμα, σημειώνει αυτή η μελέτη Research Gate Journal .

5. Ο αστεροειδής γλυκάνισος μπορεί να προάγει την υγεία του αναπνευστικού

Ο αστεροειδής γλυκάνισος περιέχει ενώσεις που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αναπνευστικών παθήσεων όπως ο βήχας, το άσθμα και η βρογχίτιδα. Έτσι, εάν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, θα μπορούσατε να αρχίσετε να πίνετε νερό αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο, λέει ο διατροφολόγος Kiran Dalal .

6. Βοηθά στη χαλάρωση και τον ύπνο

Το καταπραϋντικό άρωμα του αστεριού γλυκάνισου μπορεί να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει την ηρεμία. Πριν πάτε για ύπνο, πίνοντας ένα ποτήρι νερό με αστεροειδή γλυκάνισο μπορεί να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου και τη γενική ευεξία.

7. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου

Στην παραδοσιακή ιατρική, ο αστεροειδής γλυκάνισος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμήνου ρύσεως όπως οι κράμπες και το φούσκωμα. Επιπλέον, οι ενώσεις στον αστεροειδή γλυκάνισο έχει βρεθεί ότι έχουν χαλαρωτική επίδραση στους μύες, παρέχοντας ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου.

Πώς να φτιάξετε νερό αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο;

Τώρα που γνωρίζουμε ορισμένα οφέλη από τον αστεροειδή γλυκάνισο , εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για την προετοιμασία του νερού αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο.

Συστατικά:
2-3 ολόκληρους λοβούς αστεροειδή γλυκάνισο
1 λίτρο νερό
Προαιρετικά: φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας ή ξυλάκια κανέλας για πρόσθετη γεύση.

Μέθοδος:
1. Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε ολόκληρους τους λοβούς του αστεριού γλυκάνισου στο βραστό νερό.
3. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά για να εμποτίσουν οι γεύσεις.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
5. Μόλις κρυώσει, στραγγίστε το νερό για να αφαιρέσετε τους λοβούς του γλυκάνισου.
6. Ρίξτε το εγχυμένο νερό σε μια κανάτα ή μπουκάλι.
7. Μπορείτε να προσθέσετε φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας ή ξυλάκια κανέλας για έξτρα γεύση.
8. Βάλτε το νερό αποτοξίνωσης στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.
9. Απολαύστε το παγωμένο!

Πιθανές παρενέργειες από την κατανάλωση νερού με αστεροειδή γλυκάνισο

Αποφύγετε την υπερκατανάλωση νερού αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο με κάθε κόστος. Εκτός από αυτό, εδώ είναι μερικές πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του νερού αποτοξίνωσης με αστεροειδή γλυκάνισο:

  • Αλλεργικές αντιδράσεις: Μερικά άτομα μπορεί να είναι αλλεργικά στον αστεροειδή γλυκάνισο, οδηγώντας σε αλλεργικές αντιδράσεις όπως δερματικά εξανθήματα, φαγούρα ή πρήξιμο.
  • Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Οι έγκυες ή οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν αστεροειδή γλυκάνισο σε μεγάλες ποσότητες, καθώς μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους.
  • Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε νερό αποτοξίνωσης, ειδικά εάν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα.

ΠΗΓΗ: HealthShots

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk