Ψάχνετε διαφορετικούς τρόπους για να προσθέσετε το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή; Εδώ είναι 5 πιο νόστιμες συνταγές με σπανάκι που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Καθώς ξεκινά η χειμερινή περίοδος, η ενσωμάτωση του σπανακιού στη διατροφή σας γίνεται πιο ελκυστική από ποτέ. Γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, το σπανάκι όχι μόνο προσθέτει ζωντανή γεύση στα γεύματά σας, αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε σίδηρο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να υποστηρίξει τη συνολική ευεξία. Για να κάνετε τα χειμωνιάτικα γεύματά σας τόσο υγιεινά όσο και νόστιμα, σκεφτείτε να δοκιμάσετε πέντε συνταγές με σπανάκι που συνδυάζουν άψογα την υγεία και τη γεύση σε μία. Αυτές οι συνταγές υπόσχονται όχι μόνο να σας κρατήσουν ζεστούς αλλά και να δελεάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες με την καλοσύνη του σπανακιού.

5 συνταγές με σπανάκι για το χειμώνα που πρέπει να δοκιμάσετε!

Είτε πρόκειται για σαλάτα, σούπα ή paratha, το σπανάκι μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Ακολουθούν 5 συνταγές για υγιεινό σπανάκι που κοινοποίησε η διατροφολόγος και διαιτολόγος Deepti Lokeshappa.

1. Κρεμώδης σούπα με σπανάκι και μανιτάρια

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8-10 κομμάτια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Διαβάστε επίσης

Winter diet for kids: 5 healthy recipes to ward off common cold and cough
  • Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2: Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν υγρασία.
  • Βήμα 3: Ρίξτε ζωμό λαχανικών και προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κύβους. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Βήμα 4: Τώρα, προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
  • Βήμα 5: Προσθέστε παχύρρευστη κρέμα, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 6: Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
A bowl of soup
Απολαύστε αυτή τη σπανακόσουπα αυτό το χειμώνα! Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

2. Χειμωνιάτικη σαλάτα σπανάκι με ψητά λαχανικά

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 παντζάρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι πεκάν, φρυγανισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • Ντρέσινγκ βινεγκρέτ βαλσάμικο

Οδηγίες:

  • Βήμα 1: Ρίξτε τις φέτες γλυκοπατάτας και παντζαριού με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ψητά λαχανικά με το baby σπανάκι, τα πεκάν και το κατσικίσιο τυρί.
  • Βήμα 3: Περιχύστε με βινεγκρέτ βαλσάμικο και ανακατέψτε να ενωθούν.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η νόστιμη συνταγή σαλάτας με σπανάκι και μήλο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σιδήρου σας

Επιλέξτε Θέματα που σας ενδιαφέρουν και αφήστε μας να προσαρμόσουμε τη ροή σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

3. Μαγειρευτό σπανάκι και φακές

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι πράσινες φακές, ξεπλυμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

  • Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2: Προσθέστε το σκόρδο, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα. Μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
  • Βήμα 3: Ρίξτε ζωμό λαχανικών και προσθέστε τις φακές. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  • Βήμα 4: Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.

4. Σπανάκι paratha

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένα φύλλα σπανακιού
  • Ένα χοντροκομμένο πράσινο τσίλι (προαιρετικό για μπαχαρικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • Αλάτι, για γεύση
  • Νερό, όσο χρειάζεται για το ζύμωμα
  • Γκι ή λάδι, για μαγείρεμα

Οδηγίες:

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το πράσινο τσίλι, το τριμμένο τζίντζερ, το κύμινο σε σκόνη και το αλάτι.
  • Προσθέστε σταδιακά το νερό και ζυμώστε το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη. Δώστε του δέκα με δεκαπέντε λεπτά να ξεκουραστεί.

Βήμα 2: Μοιράζουμε και τυλίγουμε

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος λεμονιού.
  • Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ισιώστε κάθε μπάλα σε έναν κυκλικό δίσκο. Όταν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει.
spinach paratha
Απολαύστε σπανάκι paratha για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Βήμα 3: Μαγείρεμα του parathas

  • Ζεσταίνουμε ένα ταβά (σχάρα) σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετήστε μια ρολό paratha στο ζεστό tawa και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες.
  • Αναποδογυρίζουμε την Parantha και απλώνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γκι ή λάδι στην ψημένη πλευρά.
  • Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, πιέζοντας απαλά με μια σπάτουλα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τον παραθά σπανάκι ζεστό με γιαούρτι, τουρσιά ή οποιοδήποτε αγαπημένο συνοδευτικό.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η εύκολη συνταγή με πράσινο χυμό θα σας κάνει να ερωτευτείτε το σπανάκι

5. Στήθη κοτόπουλου με σπανάκι και φέτα

Συστατικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

Οδηγίες

  • Βήμα 1: Ανάψτε το φούρνο στους 375°F ή στους 190°C.
  • Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη φέτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βήμα 3: Κάντε μια τσέπη σε κάθε στήθος κοτόπουλου και γεμίστε το με το μείγμα από σπανάκι και φέτα.
  • Βήμα 4: Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.
  • Βήμα 5: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο. Ροδίζουμε το κοτόπουλο από κάθε πλευρά.
  • Βήμα 6: Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Απολαύστε αυτές τις συνταγές με σπανάκι σε αυτόν τον κρύο καιρό και κρατήστε τον εαυτό σας ζεστό!

source

Από newsok.gr

Translate »