Το Kimchi είναι ένα από τα δημοφιλή συνοδευτικά της Κορέας. Είναι καλό για το έντερο και τη γενική ευεξία σας. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του kimchi για την υγεία.

Οι άνθρωποι αγαπούν την κορεάτικη κουζίνα για διάφορους λόγους, αλλά ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι το kimchi, το οποίο έχει πλούσια γεύση και τραγανή υφή. Το Kimchi είναι ένα δημοφιλές και νόστιμο συνοδευτικό που καταναλώνεται συνήθως στην Κορέα. Όχι μόνο είναι απίστευτα νόστιμο, αλλά προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι περίεργο γιατί έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Αυτό το παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο είναι φτιαγμένο από ζυμωμένα λαχανικά όπως πράσινα κρεμμύδια, λάχανο και ραπανάκι, μαζί με άλλα συστατικά όπως ζάχαρη, αλάτι, κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο και πιπεριές τσίλι. Δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα λαχανικά είναι εποχιακά, οι Κορεάτες συντηρούν το φαγητό τους έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο kimchi όλο το χρόνο. Η διαδικασία της ζύμωσης δίνει στο kimchi το ξεχωριστό άρωμα και γεύση του και είναι επίσης ευεργετικό για την υγεία σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα οφέλη του kimchi για την υγεία.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση kimchi;

Το Kimchi περιέχει διάφορες βιταμίνες όπως Α, Β και C, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο και ασβέστιο, συμβάλλοντας στη συνολική θρεπτική αξία. Έτσι, το παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο που έχει υποστεί ζύμωση προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Kimchi in a bowl
Το Kimchi μπορεί να βοηθήσει στην πέψη. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

1. Βοηθά στην πέψη

Το Kimchi είναι πλούσιο σε ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) που προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου, βοηθώντας την πέψη και υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, λέει
διατροφολόγος Deepti Khatuja .

2. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το Kimchi είναι συνήθως χαμηλό σε θερμίδες, καθιστώντας το μια υγιεινή προσθήκη στα γεύματα για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη θερμίδων τους. Η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το kimchi μπορεί να σχετίζεται με τη διαχείριση του βάρους και με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Διαβάστε επίσης

Keep these 7 things in mind if you eat ‘paratha with tea’ for breakfast!

3. Καταπολεμά τις φλεγμονές

Τα συστατικά του kimchi , όπως το σκόρδο, το τζίντζερ και οι πιπεριές τσίλι, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

4. Οφέλη από τη ζύμωση

Η διαδικασία της ζύμωσης αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών, καθιστώντας τα πιο εύκολα απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Healthshots Wellness Community For Women

Healthshots Inner Circle Μια αποκλειστική κοινότητα ευεξίας για γυναίκες

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ

Θυμηθείτε, ενώ το kimchi έχει πολλά οφέλη για την υγεία, το μέτρο είναι το κλειδί λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο, λέει ο ειδικός.

Επιλέξτε Θέματα που σας ενδιαφέρουν και αφήστε μας να προσαρμόσουμε τη ροή σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Μπορείτε να τρώτε kimchi κάθε μέρα;

Η καθημερινή κατανάλωση kimchi θεωρείται γενικά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά το μέτρο είναι το κλειδί για την αποφυγή της υπερβολικής πρόσληψης αλατιού και πιθανών πεπτικών προβλημάτων.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του kimchi;

Το Kimchi έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, αλλά μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες για ορισμένα άτομα.

1. Υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Το Kimchi είναι συχνά πλούσιο σε νάτριο, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τα άτομα, ιδιαίτερα τα άτομα με υπέρταση, θα πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο.

2. Πικάντικα υλικά

Η πικάντικη φύση του kimchi μπορεί να μην είναι κατάλληλη για άτομα με ευαίσθητο στομάχι ή για άτομα που παρουσιάζουν παλινδρόμηση οξέος , λέει ο Khatuja.

3. Αέριο ζύμωσης

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν φούσκωμα ή αέρια λόγω της διαδικασίας ζύμωσης που παράγει αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για άτομα με πεπτικά προβλήματα.

4. Περιεκτικότητα σε ισταμίνη

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το kimchi περιέχουν ισταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε άτομα με δυσανεξία στην ισταμίνη.

5. Πιθανά αλλεργιογόνα

Συστατικά όπως τα οστρακοειδή ή η σάλτσα ψαριού που χρησιμοποιούνται σε ορισμένες συνταγές με kimchi μπορεί να ενέχουν κινδύνους αλλεργιογόνων για άτομα με συγκεκριμένες αλλεργίες.

Kimchi
Το Kimchi μπορεί να κάνει καλό στο δέρμα σας. Ευγένεια εικόνας: Shutterstock

Το kimchi βελτιώνει το δέρμα;

Τα αντιοξειδωτικά στο kimchi μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δημιουργηθεί μια άμεση σύνδεση, λέει ο ειδικός.

Όπως με κάθε τρόφιμο, είναι σημαντικό να προσέχετε τις ατομικές ευαισθησίες και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν έχετε ανησυχίες ή προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας.

source

Από newsok.gr

Translate »